Hoe kun je eetbuien voorkomen?

Om die vraag te beantwoorden moeten we eerst kijken naar de belangrijkste factor die je eetbui veroorzaakt.

Als ik je de vraag stel: Waar schaam jij je over aan jezelf en je lichaam?” Dan kun je daar waarschijnlijk makkelijk antwoord op geven. Volgens de Cosmopolitan is meer dan 50% van de vrouwen ontevreden over haar lichaam.
En uit een survey dat ik zelf heb gedaan met meer dan 1750 dames blijkt dat 98,5% van alle deelnemers ontevreden is over hun gewicht!

Wat heeft zelfbeeld nou met eetbuien te maken?

Je hebt geen eetbui omdat je zo ontzettend lekker in je vel zit, toch? Over het algemeen heb je een eetbui als je alleen bent, als je moet bent als je gestrest bent en als je je rot voelt over jezelf en over hoe je er uit ziet.

Het lijkt misschien contra-intuïtief maar zelf had ik altijd eetbuien als ik me te dik voelde!

We hebben eetbuien als we ons klote voelen

De oplossing is simpel: Je kunt voorkomen dat je een eetbui krijgt door te zorgen dat je gelukkig bent en van jezelf houdt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als jij met een knopje je zelfliefde zou kunnen aanzetten dan zou je dat ook doen, toch? Nou gelukkig kan dat!

Voorkom je eetbuien door jezelf liefde
(of zelfliefde) te geven

Geef voor jezelf eens antwoord op de vraag: “Waar schaam jij je over aan jezelf en je lichaam?”
Als ik er over nadenkt dan kan ik genoeg vinden: Ik schaam me over het snoepen, over de kuilen in mijn billen, over mijn buik, over mijn hangende bovenarmen, over mijn borsten, over mijn onderkin, over mijn wangen. Als ik daar zo over na denk wordt ik niet echt blij.

Je kunt jezelf dus prima ongelukkig denken.

Een snelle reminder?

Download deze afbeelding als schermachtergrond voor je mobiel

Tijdens het Lief Zijn Voor Je Lijf Programma leer ik cliënten hoe ze de structuren van hun brein kunnen veranderen zodat hun gedachten automatisch anders worden waardoor ze geen eetbui meer nodig hebben. Voor nu wil ik je een snelle truc leren waarmee je jezelf #EenShotjeZelfliefde kunt geven. Een shotje zelfliefde is namelijk een magische manier om je eetbuien te voorkomen.