Je kunt je eetbuien stoppen door te stoppen met diëten

Eetbuien stoppen doe je niet door te diëten. Eetbuien ontstaan juist door dat je op dieet bent. Het is de harde waarheid. Een waarheid die we meestal niet onder ogen willen zien, want, stoppen met diëten dat is ongelooflijk eng, toch?

Als je niet dieet blijft je gewicht namelijk hetzelfde, of sterker nog, je komt misschien wel aan. En als er iets is wat jij echt absoluut niet wilt dan is dat aankomen, toch? Maar… als jij heel goed nadenkt dan weet jij ook….

Diëten zorgt ervoor dat je aankomt!

Misschien niet zo lang je het dieet vol houdt, maar er komt altijd weer een moment dat je weer een eetbui krijgt en dat je gaat snaaien. Je komt weer aan en voelt je rot en denkt dan dat de beste manier om je eetbuien te stoppen weer een nieuw dieet is. Dat nieuwe dieet werkt dan even, en misschien val je ook weer af. Tot er een moment komt dat je weer compleet doorslaat en weer een eetbui krijgt. De psychologie achter dit proces leg ik HIER in detail uit tijdens de Cut The Crap Challenge.

Hoe kun je normaal eten zonder op dieet te zijn?

Als je al jaren op dieet bent dan weet je misschien niet eens meer hoe je normaal kunt eten. Hoe weet je hoeveel je kunt eten als je geen calorieën telt? Als erg geen lijst is met voedingsmiddelen die je moet mijden, hoe weet je dan dat je geen dingen eet waar je van aan komt?

Hoe kun je eten zonder regels?

Als je echt klaar bent om van je eetbuien af te komen dan is het belangrijk dat je gaat eten zonder regels. Door te stoppen met diëten kun je de eetbuien stoppen. Je besluit dan dat je alles maar dan ook alles mag eten wat je maar wilt en dat er geen goed of slecht eten is.

Hoe je dat doet, dat leg ik hier onder in deze video uit. 

Heb je nog niet meegedaan met de gratis 10-daagse Cut The Crap Challenge? Schrijf je dan HIER in >>

Hoe kunt je eten zonder eetbuien? 

Mijn advies om te stoppen met diëten is niet een vrijbrief om je vol te stoppen met alles wat los en vast zit. Het is een uitnodiging om lief te zijn voor jezelf en lief te zijn voor je lijf

Eet alles wat je maar wilt

Er is geen goed eten of fout eten. Ik ben gek op Magnums, en wij hebben een hele vriezer vol met verschillende soorten ijs. Ik mag het eten wanneer ik maar wil, maar omdat ik niet meer continu met eten bezig ben eet ik bijna nooit meer ijs. Hoe heelrijk is dat? 

Eet tot je geen honger meer hebt

Eten tot je geen honger meer hebt is heel anders dan eten tot je vol zit. De Japanners noemen dit hara hatchi bu. Wil je gaan eten volgens hara hatchi bu dan moet je gaan eten met aandacht. Jij weet ook, als je voor de TV eet dan vreet je gedachtenloos een heel pak…. leeg. En het is wennen en oefenen. Er zullen momenten zijn dat je niet genoeg hebt gegeten. Prima, dan begin je gewoon weer opnieuw.

Eten waar je je goed door voelt

Je mag alles eten wat je maar wilt, maar alles wat je eet heeft een effect op je lijf. Als je een salade eet dan voel je je compleet anders dan wanneer je een eetbui hebt, toch? Als je gaat kiezen wat je wilt eten vraag je dan niet af: Waar heb ik nu trek in? Stel jezelf in plaats daarvan de volgende vraag:

Hoe wil ik me nu voelen? En wat kan ik eten wat me daarbij helpt? 

Maak er een speciaal moment van

We geven zoveel aandacht aan het eten als we gasten hebben. Doe dat ook voor jezelf. Ga genieten! Als je zin hebt in iets lekker eet het dan ook vol aandacht. 

 

Dus… aan de slag met oefenen. Stop met vertrouwen op de wijsheid van anderen en leer vertrouwen op je eigen-wijsheid! 

Laat mij in het commentaarveld hier onder weten:

Hoe lang heb jij al geleefd volgens regels?

Hoe zou het voor jou zijn als jij een ‘normale’ relatie met eten hebt?

Door het te delen stuur je het de wereld in én inspireer je anderen! Honderden prachtige vrouwen komen hier om inspiratie te halen over zelfliefde en jouw ervaring kan anderen nieuwe inzichten geven en inspireren om meer liefdevol te zijn voor zichzelf.