Dronken worden van zelfliefde

Dronken worden van zelfliefde is heerlijk en, anders dan dronken worden van alcohol, ongelooflijk liefdevol voor jezelf. Als psycholoog raad ik dan ook al mijn cliënten aan om 3-5 keer per dag een shotje zelfliefde te nemen.

Voordat je verder leest kijk eens om je heen en maak de volgende zin af: “ik hou van….”

Gefeliciteerd! Je hebt jezelf net een druppeltje zelfliefde gegeven!

Alles waar je aandacht aan geeft groeit en als je meer aandacht geeft aan de dingen waar je van houdt dan zal je gevoel van liefde groeien. Ook je gevoel van zelfliefde. Je hoeft je dus niet te focussen op alles waar je van houdt aan jezelf, om te voelen dat je van jezelf houdt!

Een druppeltje zelfliefde is natuurlijk leuk maar van 1 druppeltje wordt je niet dronken. Daarom raad ik je aan om in plaats van een druppeltje een shotje zelfliefde te nemen, en je ten minste 5 minuten te focussen op alles waar je van houdt.

Put it into practice:

Start met je te focussen op je ademhaling en voel waar je je ademhaling het meest bewust bent in je lichaam.

Na een paar minuten begin je voor jezelf te benoemen waar je allemaal van houdt, waar je allemaal blij van wordt

Blijf algemeen en focus je op onderwerpen waar geen lading op ligt:

  • Ik hou van mijn man of van mijn kinderen is meestal waar maar er zijn ook moment waarop ze het bloed onder je nagels vandaan halen 😉 blijf dus weg bij beladen onderwerpen en hou het algemeen.
  • Bijvoorbeeld: Ik hou van mijn kussen, ik hou er van om leuke dingen te doen, ik hou van bloemen, ik hou van prachtige zonsondergangen, ik hou van meezingen op muziek waar ik blij van word.

Wees mindful, voel hoeveel dingen er zijn in jouw leven waar je van houdt en ga door tot je je dronken voelt van liefde.

Laat mij in het commentaarveld hier onder weten:

Waar hou jij allemaal van? Wat heb jij gebruikt in je shotje zelfliefde?

Hoe voelt het om je 5 minuten te focussen op alles waar je van houdt?

Door het te delen stuur je het de wereld in én inspireer je anderen! Honderden prachtige vrouwen komen hier om inspiratie te halen over zelfliefde en jouw ervaring kan anderen nieuwe inzichten geven en inspireren om meer liefdevol te zijn voor zichzelf.

Hoe de magie van een shotje zelfliefde werkt:

Een onderzoek door Glamour toont aan dat 97% van alle vrouwen die meededen ten minste een keer per dag een ‘ik haat mijn lichaam’ gedachte hadden, waarbij de meerderheid zo’n 15 keer per dag deze liefdeloze gedachten dacht.

Volgens Jennifer Hawthorne, mede auteur van onder andere het boek ‘Chicken Soup For The Woman’s Soul’, hebben we dagelijks tussen de 12.000 en 60.000 gedachten, en 98% van deze gedachten zijn elke dag precies hetzelfde (hoe bedoel je, gewoonte dieren!). Daarnaast blijkt dat 80% van al deze gedachten een negatieve inslag hebben. Jeezzz! Geen wonder dat we allemaal wel wat meer zelfliefde kunnen gebruiken!

Natuurlijk voelt het heerlijk om een shotje zelfliefde te nemen en je te focussen op alles waar je van houdt maar dat is niet alles: op het moment dat je een shotje zelfliefde neemt verander je daadwerkelijk de structuur van je brein en leer je jezelf meer liefdevol te zijn voor jezelf! Sharon Begley’s boek ‘Train Your Mind, Change Your Brain’ beschrijft hoe we de structuur van ons brein kunnen veranderen door anders te gaan denken. Hoe vaker jij jezelf dus een shotje zelfliefde geeft, hoe beter je wordt in het denken van liefdevolle gedachten!

Als je dus meer liefdevol wilt denken en dronken van liefde wilt leven maak het dan onderdeel van je dag. Begin met 3-5 shotjes zelfliefde per dag bouw uit als het lekker voelt!

Vond je dit waardevol? Deel dit artikel dan met de Social media knoppen hier onder!