De tip tegen eetbuien: Dan eet je toch gewoon iets gezonds?!

Goedbedoelde adviezen van mensen die zelf niet weten hoe de drang naar een eetbui voelt. Iets gezonds eten, meer water drinken. Allemaal leuke adviezen om eetbuien te voorkomen, en ze werken gewoon niet! Dat weet jij ook. Maar waarom werken die tips tegen eetbuien niet?

“Waarom werkt een tomaatje niet en krijg ik toch weer behoefte aan iets ongezonds?”
Deze vraag kreeg ik net van 1 van mijn cliënten tijdens een masterclass die ik gaf aan mijn Lief Zijn Voor Mijn Lijf Elites leden.

In deze video leg ik uit hoe dat komt.

We zijn niet verslaafd aan eten of aan suiker, maar aan de belofte aan genot. Deze verslaving komt voor uit ons dopamine systeem. Dopamine zorgt er niet voor dat we ons goed voelen, dopamine zorgt er voor dat we op zoek gaan naar dingen waarvan we denken dat we ons er goed door voelen. Een ongelooflijke belangrijke nuance! Het is de anticipatie, het verlangen, de hunkering naar bevrediging die ons motiveert, niet het resultaat zelf!

Dat betekent dus dat het niet uitmaakt hoe vol jij zit met selderijstengels, komkommer, tomaatjes en water, als je een drang naar een eetbui voelt dat zal die blijven. Dat is de reden dat tips tegen eetbuien niet werken. Ze pakken de onderliggende oorzaak niet aan. 

Laat mij in het commentaarveld hier onder weten:

Heb je ooit wel eens iets gezonds genomen terwijl je behoefte had in een eetbui? Wat gebeurde er toen? Welke gedachten had je daarna? Is het daardoor gelukt om geen eetbui te hebben?

Als je na uitstel toch nog een eetbui hebt, wat gebeurd er dan als je die eerste hap neemt?

Door het te delen stuur je het de wereld in én inspireer je anderen! Honderden prachtige vrouwen komen hier om inspiratie te halen over zelfliefde en jouw ervaring kan anderen nieuwe inzichten geven en inspireren om meer liefdevol te zijn voor zichzelf.