De 12-weekse challenge is volbracht!

door | dec 2, 2019 | 12-weekse Eetbui-vrij leven challenge, Lief zijn voor jezelf | 1 reactie

Wat is jouw verhaal?

Dit is de laatste week van mijn challenge! In de afgelopen weken ben ik heel hard bezig geweest met het afronden van mijn eetbuivrij leven producten en mijn boek. Het boek wordt zo gaaf! In mijn boek deel ik de kennis en theorieën psychologie die achter emotie-eten ligt. Maar ook de onderliggende oorzaken, de stappen die je kunt nemen om een eetbui-vrij leven te creëren en veel van mijn eigen verhalen. Hoe het bijv. voor mij was om 20 jaar lang met eetbuien te leven en daarin geef ik veel voorbeelden van de bizarre kronkels die ik had in mijn brein en hoe dwangmatig ik bezig was met eetbuien. Daarbij ook al die pogingen die ik heb gedaan met nieuwe diëten, met de gedachte dat het dan wel zou lukken.

Deel je verhaal en help daarmee een ander

Ik wil graag een oproep doen naar mensen die hun verhaal willen delen. Ik zou het namelijk heel leuk vinden om verhalen van anderen te delen. Dat mag natuurlijk ook anoniem.

Wat voor rare dingen heb jij allemaal gedaan vanuit dat vreet-dieetpatroon, eetbuien, diëten?
Wat voor gekke diëten heb je gevolgd?
Wat zijn dingen die goed voor je hebben gewerkt en dingen waardoor het mislukt is?

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en ervaringen met hoe het je leven heeft beïnvloed.
Vandaag had ik een kennismakingsgesprek met iemand die vertelde dat ze echt succesvol is maar er niet van kan genieten omdat zij het eten niet onder de controle kan krijgen. Het overschaduwt en beïnvloedt haar leven super veel.

Ik ben op zoek naar nog meer voorbeelden en verhalen van mensen die dat willen delen. Ik heb zelf altijd heel erg het gevoel gehad dat ik daarin de enige was. En natuurlijk wist ik vanuit de psychologie dat er een eetbuistoornissen bestond, maar eigenlijk wist ik niet dat ik in mijn omgeving heel veel ‘gewone mensen’ had die ook last hebben van eetbuien.

Ik pas mijn oude kleren weer, maar ben ik dun genoeg?

Ik pas mijn oude kleren weer! 81 dagen geleden woog ik 90 kilo en moest ik een heleboel nieuwe kleren kopen van maat 46, omdat ik mijn oude kleren niet meer paste. Maar nu zijn de kleren te groot en heb ik ze in een zak gedaan om weg te gooien. Ik ben hartstikke tevreden. Over 3 dagen is mijn weegmoment en het einde van de 12 weken. Ik ben denk ik weer op het gewicht van toen ik begon aan mijn challenge.

Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik dat er best wat veranderd is door o.a. ook het sporten. De vraag is natuurlijk; ben ik nu tevreden met hoe ik eruit zie? Ik hoor van mensen namelijk dat ze zijn afgevallen, maar als ze in de spiegel kijken dan vinden ze het lastig om het diëten los te laten. Ze willen dan eigenlijk nóg meer afvallen.

Ik vind dat een lastige vraag . Ik heb de afgelopen 11,5 week wel gewoon geleefd, niet aan een dieet geweest, lekkere dingen gegeten, gechilled, gesport en gezonde dingen gegeten. Ik heb niet geleefd volgens regels maar gewoon ECHT GELEEFD. Dit is dus voor mij het resultaat als ik leef en ontspannen eet, train, doe wat goed voelt zonder dat ik onwijs in de extremiteiten ga. Ik ben tevreden met hoe ik eruit zie, kan het beter? JA, misschien kan het wel beter, maar ik weet ook dat als ik nog meer zou moeten afvallen, dan moet ik opeens heel erg op mijn eten letten.

Hoe ver wil je gaan voor een ‘droom lichaam’?

Als ik minder vet en meer definitie zou willen, dan zou ik krampachtig moeten doen.
Ja ik ben nu tevreden, ja het kan beter, maar wil ik ook zo leven? Als ik nu normaal leef en er zo uitzie, betekent dat als ik dunner wil worden dan moet ik voor de rest van mijn leven anders zijn en anders leven. Dat betekent dat ik krampachtig mijn best moet doen om af te vallen en op gewicht te blijven, opletten op alles wat ik eet en sporten om calorieën te verbranden. De vraag is dan, ben ik bereid om dat te doen om er nóg beter uit te zien? Nee daar ben ik niet toe bereid.

Als ik kijk naar lichamen die ik mooi vind, dan is het bijv. die van Beyonce. Ze is gespierd maar heeft onwijs mooie rondingen. Kan ik er zo uitzien? Misschien wel, maar dat wordt voor mij een levenstaak! Zij is natuurlijk een performer dus het is haar beroep om er zo uit te zien en ik ben dat niet. Het is niet MIJN beroep om er zo goed uit te zien en ik wil niet alles in mijn leven laten om dat lichaam te hebben . Dus dan heb ik maar wat meer rondingen en vetjes en als mensen daar wat van vinden dan is het jammer voor hen. Ik ben ok met hoe ik ben. Vraag jezelf af of je bereid bent om de rest van je leven anders te gaan leven en dingen op te geven waar je van houdt, voor dat lichaam. En wat zou dat betekenen?

Het gaat niet om afvallen

Ik sprak iemand gisteren die zei; Ik heb gisteren een eetbui gehad en daarna had ik besloten om vandaag goed te leven. Maar ja, morgen heb ik met vrienden afgesproken om uit eten te gaan. Dus nu zit ik erover te denken om dat af te bellen. Ik ben tenslotte vandaag op dieet gegaan om te compenseren hoeveel ik gister heb gegeten en als ik morgen uit eten ga dan eet ik weer te veel.
Wil je zo leven en is het zo belangrijk om eruit te zien als een fotomodel? Ik heb voor mezelf besloten dat ik niet wil leven met regels, maar vanuit ‘lief zijn voor mezelf’. Dat betekent niet dat ik onwijs ga snaaien, want dat is niet lief zijn voor jezelf. Dat is wat ik wil laten zien met deze challenge, het gaat niet om het afvallen.

Er is zondag wel een weegmoment, dus er zit wel een afvalthema in, maar wat ik écht wil laten zien is het volgende. Als je echt lief bent voor jezelf en je maakt keuzes vanuit zelfliefde en niet vanuit regels, dan heeft dat een effect op je mindset en lichaam. Dan krijg je een natuurlijk gezond gewicht. Het kan zijn dat dat een tijdje duurt omdat je geen crashdieet volgt, maar het draait om keuzes vanuit zelfliefde en dat je het gevoel hebt dat je echt leeft en goed voor jezelf zorgt Dan krijg je het lichaam wat daarbij hoort.
Zondag op de weegschaal, ik ben benieuwd naar het eindresultaat van 12 weken goed voor mezelf zorgen. Ben je erbij en kijk je ook mee?

Het laatste weegmoment

Het is dag 84 van mijn 12-weekse ‘Lief Zijn Voor Mezelf Challenge’ en dus het weegmoment om te kijken wat er in de afgelopen 12 weken is gebeurd. Ik ben lief geweest voor mezelf, heb goed gegeten, lekker gegeten zo nu en dan, gesnoept, gesport en aan yoga gedaan. Dat natuurlijk allemaal nadat ik wekenlang een eetbuimarathon heb gehad en 90 kilo woog. Ik was gegroeid van maat 38 naar maat 46. Inmiddels pas ik mijn oude kleren maar nu kijken op de weegschaal wat het resultaat is.

Mijn buik is ongelooflijk afgevallen. Je ziet aan de voorkant een lijntje van mijn buikspieren en van de zijkant een mooi glad buikje. Aan de achterkant zijn mijn vetjes in mijn rug weg, mijn billen wat dunner geworden en mijn borsten zijn afgevallen. Ik krijg van mensen continu te horen dat mijn gezicht ook gigantisch veel veranderd is, omdat je nu mijn jukbeenderen meer ziet.

Ik ga op de weegschaal staan en dan zie ik ongeveer 76-77 kilo. Dat is 13 kilo minder dan 12 weken geleden. Dat is ongeveer 1 kilo per week, zonder dieet en ik ben super tevreden! Gewoon door normaal te eten, goed voor mezelf te zorgen en geen eetbuien te hebben. Ben ik nu tevreden over hoe ik eruit zie? Ik denk dat ik er normaal uitzie en geen overgewicht heb. Ik zie er dan niet uit als Beyonce, maar ik ben wel een normaal en heb niet mijn hele leven toegewijd aan hoe ik eruit zie en dat wil ik ook niet. Natuurlijk betekent het einde van de challenge niet dat ik nu weer slecht voor mezelf ga zorgen. Ik blijf de rest van mijn leven goed voor mezelf zorgen.

‘Afvallen lukt wel maar eraf houden niet’

Veel van mijn cliënten zeggen dat afvallen wel lukt maar het eraf houden heel lastig is en niet lukt. Dus over 2 maanden, op 23 januari, ben ik jarig, dan zal ik nog een weegmoment houden en laten zien dat het niet een verschil maakt. Omdat het niet een dieet is wat ik heb gevolgd, ik niet anders heb gedaan dan dat ik normaal doe. Het is gewoon zoals ik normaal leef. Het is mijn manier van leven om goed voor mezelf te zorgen.

Met wel genieten, maar niet elke dag snoepen natuurlijk, denk ik dat ik over 2 maanden gewoon hetzelfde zal wegen. Als ik blijf sporten zal mijn lichaam daar ook veel baat bij hebben. Ik ben super tevreden over het resultaat.

Wil je meer weten over het eetbui vrij leven en de methode, check dan de link hieronder. Ik heb een 28-daagse ‘Eetbui-vrij leven Challenge’ opgezet waar je aan kunt meedoen, om te leren hoe ik leef en hoe ook JIJ eetbui vrij kunt leven. Voor nu hoop ik dat je super liefdevol voor jezelf bent want onthoud, jij creëert jouw eigen leven.

Ja! Ik meld me aan voor de 28-daagse ‘Eetbui-vrij leven Challenge’