De impact van darmen op je lichaam

door | nov 1, 2019 | Lief zijn voor jezelf | 0 Reacties

Vandaag is het dag 36 van de 12-weekse ‘Lief Zijn Voor Mezelf Challenge’. Het gaat super goed, want niet alleen voel ik me stukken beter, maar ik heb eindelijk geen haarbreuk meer!

Toen ik slecht voor mezelf zorgde had ik een filmpje gemaakt over hoe ongelooflijk veel haarbreuk ik had. Maar de afgelopen weken is het zo waanzinnig vooruit gegaan. Ik douche heel vaak doordeweeks ‘s ochtends in de gym, dus dan is het vreemd om daar een filmpje te maken met alle dames die er ook aan het douchen zijn. Aangezien ik vandaag een cursus dag heb, douche ik thuis en dus een fantastisch moment om een filmpje te maken. Wil je de resultaten zien? Check dan het filmpje op mijn Youtube kanaal.

Het is een rommeltje in mijn buik

Ondanks dat ik me goed voel en mijn haaruitval minimaal is, heb ik de afgelopen dagen last van diarree. Ik neem natuurlijk altijd mijn anti-eetbui shake, maar mijn eigen mix was op, dus ik heb wat uit de winkel gekocht. Helaas zitten daar toch wat smaak en vulstoffen in en ik heb het idee dat mijn darmen daardoor van slag zijn. Vandaag maar even zonder shakes de dag door en hopen dat mijn buik wat meer rustig wordt.

Ik merk bij mezelf dat al die eetbuien die ik ooit heb gehad een aanslag zijn op je darmen. En natuurlijk ben ik de afgelopen 5 weken zo goed bezig geweest om mijn darmstofwisseling weer te versterken, want dat is zo belangrijk om eetbuien te voorkomen. Maar ik merk toch dat ze nog een beetje gevoelig zijn. Dus de komende dagen even geen andere poeders en shakes nemen en kijken of dat voor verbetering zorgt.

Gezonde darmen dragen bij aan het voorkomen van eetbuien

Naar aanleiding van mijn vorig haarfilmpje heb ik zoveel reacties gehad. Velen hadden ook last van veel haaruitval en vroegen zich af of dat ook door je darmen kan komen.
Als je een eetbui hebt gehad, dan heb je een opgeblazen gevoel en dat komt omdat je darmen dan veel te verduren hebben, waardoor ze slechter gaan functioneren.

Je darmen zijn belangrijk voor de opname van voedingsstoffen. Ik ben dan ook overtuigd dat de reden voor haaruitval een combinatie is van de gigantische hoeveelheden suiker die wij tot ons nemen tijdens eetbuien. Maar ook de klap die onze darmen krijgen waardoor de darmen minder goed functioneren en minder goed voedingsstoffen opnemen. Hierdoor gaat je haar eronder lijden.

Ik ben heel erg benieuwd of jij dat ook ervaart.

Heb je ook last van veel haaruitval in periodes waarin je slechter voor jezelf zorgt, eetbuien hebt en veel suikers neemt?

Laat het mij weten in het commentaarveld hieronder.

Eetbuien liggen op de loer

Ik was gisteren natuurlijk al niet zo lekker, omdat ik last had van mijn buik en vandaag voel ik me ronduit verschrikkelijk! Onwijs last van diarree, hoofdpijn, spierpijn en misselijkheid. Ik voel me ook super down en ik kan niks eten. Tegelijkertijd heb ik nu wel trek in eten, slecht eten..snoep.
Ondanks dat ik misselijk ben en buikkrampen heb, heb ik trek in een boterham met hagelslag. Het slaat nergens op en het is zo tegenstrijdig.
Op de eerste dag van de challenge en vandaag voel ik de grootste drang om te eten.

Herken je dat ook? Heb je ook eetbuien als je ziek bent?

Laat het mij in het commentaarveld hieronder weten.

Sommige mensen zeggen; ‘nou dat is lekker voor het afvallen dat je zo ziek bent’.
Maar ik zit echt niet te wachten op diarree omdat ik dan kan afvallen. Als je afvalt omdat je diarree hebt, dan raak je vocht kwijt en aangezien ik nu ook bijna niets eet, raak ik ook nog eens spiermassa kwijt. Afvallen door middel van diarree is dan ook echt niet de manier.

Extra lief zijn voor mezelf

Vandaag voel ik me nog steeds niet helemaal lekker. Ik keek vanochtend in de spiegel en het was bizar!
Mijn buik was helemaal opgezet, maar mijn maag was ingevallen. Tussen mijn ribben zat een kuil, omdat ik weinig had gegeten.

Daarom heb ik gemberwortel gehaald om verse gembersap te maken. Ik heb de ervaring dat als ik verse gembersap drink wanneer ik buikpijn heb, dat het dan beter wordt.

Ik heb gigantisch veel gemberwortels gehaald die ik ga juicen. Het is te veel om in één keer op te drinken, maar dan heb ik in ieder geval genoeg voor de aankomende dagen.
In de afgelopen dagen heb ik niks gegeten, dus ik voel me heel slap en leeg, wat natuurlijk logisch is als je niks eet. Mijn cliënten heb ik vandaag moeten afbellen en sessies moeten verplaatsen. Dit vind ik heel vervelend want dan heb ik het gevoel dat ik mensen teleur stel. Daarnaast weet ik dat de werkdruk hierdoor volgende week alleen maar hoger zal zijn, aangezien alles opgeschoven is..maar wat moet dat moet.

Ik sla groots in

Verder heb ik een heleboel groenten en 20 flessen prosecco gekocht van de Lidl. Die van de Lidl heeft één
van de beste prosecco’s omdat het uit een blinde test komt, maar die hebben ze helaas niet altijd.
Twintig flessen zijn in ieder geval genoeg tot het einde van het jaar. Natuurlijk is dat een beetje afhankelijk van hoeveel vriendinnen langskomen om ze te helpen op te drinken.

Het was wel grappig aan de kassa van de Lidl. Ik ging al die flessen prosecco afrekenen en daarna kwamen al mijn groentes, biologische zalm, kipfilet en de kassière was zo onder de indruk van de lading groente die ik kocht, dat ze de 20 flessen prosecco niet opmerkelijk vond.

Ik hou van het groots inslaan van kwalitatieve producten, zoals biologische quinoa die Lidl een keer in de aanbieding had. Daar heb ik gelijk 12 zakken van ingekocht en genoeg voor maanden. In ieder geval is er genoeg gezond eten in huis.
Morgen wil ik echt weer gaan trainen, want ik mis het en ik wil me weer fit voelen en lekker eten.

Waarom ik een paar dagen niet heb gefilmd

Ik heb heel lang niet meer gefilmd voor mijn Youtube kanaal en het is vandaag dag 44 van mijn ‘Lief Zijn Voor Mezelf Challenge’. Ik ben nu meer dan over de helft. Afgelopen week was ik gewoon helemaal op door de drukte in mijn leven. Ik ben bezig met het schrijven van mijn boek, produceren van mijn eetbui shake en andere producten, creëren van een online training en heb natuurlijk ook nog mijn cliënten. Beetje te veel van het goede, waardoor ik een week best wel ziek ben geweest.

Vanochtend ben ik weer voorzichtig begonnen met sporten. Nog niet gecrossfit, want ik ben nog niet de oude, maar ik voel me emotioneel wel weer een stuk beter. Ik voel me zen en heb in de afgelopen 5 dagen het heel rustig aan gedaan. Veel gemediteerd en gerelaxt en voel nu meer rust en energie in mezelf.

Wat wel mooi is, is dat als ik me vroeger niet lekker voelde, ik altijd eetbuien had en nu is het gelukt om toch goed voor mezelf te zorgen. Ik merkte wel dat het filmen, het editen, plaatsen, stukje bijschrijven, de blog etc. zoveel tijd en energie in beslag nam. Daarom heb ik besloten om mijn filmpjes niet meer te editen omdat ik er zoveel tijd mee kwijt ben. Dus ik ga het even makkelijker maken voor mezelf. Deze week dus een rustig weekje, vrijdag een lang weekend naar Lille, dus daar kijk ik naar uit!

Hoe staat het met mijn voortgang

Ik kan eigenlijk niet zeggen hoe het er verder mee staat, want ik weeg me niet meer.
Wegen is een super grote trigger om weer eetbuien te krijgen. En dan maakt het niet uit of ik ben afgevallen, want dan denk ik afvallen gaat toch heel makkelijk dus nu mag het wel. Of ik ben aangekomen, waardoor ik weer eetbuien krijg door een ontevredenheid.
Ik voel me wel lekker in mijn lijf en ik merk dat mijn broeken behoorlijk wijd beginnen te zitten, dus ik moet echt even wat nieuws gaan bestellen.

Ondanks dat ik ziek ben geweest, ben ik wel tevreden over hoe de afgelopen weken zijn gegaan.
Nu dus de tweede helft in, nieuwe kansen, nog meer liefdevol zijn voor mezelf en me niet laten meeslepen oor al mijn ideeën, mijn perfectionisme en faalangst.
Deze factoren hebben ook een grote rol kunnen spelen in het feit dat ik me zo ziek voelde. Dus nu even alles relaxt, makkelijk en het allerbelangrijkste, lief zijn voor mezelf.

Van maat 46 naar maat 40 ZONDER dieet

Gisteren heb ik mijn nieuwe broek bezorgd gekregen en hij past best wel goed! Klein beetje strak, maar ik vind het een hele grote verandering vanaf maat 46 en ik ben er hartstikke blij mee. Ik heb 6 weken lang lekker gesnoept, goed voor mezelf gezorgd, tussendoor ziek geweest, boterhammen met hagelslag gegeten, taart, friet, maar alles met mate.
Dit is precies wat ik wil demonstreren. Je hoeft niet krampachtig bezig te zijn, je hoeft niet te denken, oh ik mag dit en dat niet of te eten volgens regels!

Het is wel zo dat als je een gewicht wilt bereiken dat onder jouw natuurlijke gewicht is, dan moet je krampachtig doen en veel minder calorieën gaan eten. Maar als je een gezond gewicht en BMI wilt, dan kun je gewoon meer normaal eten. Dan hoef je geen koolhydraten te laten staan, want die eet ik gewoon.
Vorige week had ik bijvoorbeeld geen zin om te koken en toen hebben we de hele week ‘s avonds gewoon Hello Fresh gegeten. Wat ik wel probeer is, iedere dag bewegen, wandelen fietsen en/of sporten in de gym. Ik ben actief, maar dat moet ook wel want ik heb voor de rest een zittende baan.

Al met al ben ik dus heel tevreden over deze afgelopen 6,5 week. Ik heb geen honger gehad, ik heb gedaan wat ik wilde, in het weekend lekker geborreld en ik ben super tevreden. Niks meer op aan te merken.

Weekendje weg

Ik sluit de week af met een leuk tripje naar Lille. We zitten in de Crown Plaza en ik ben van plan om dit weekend lekker culinair te genieten. Daarvoor heb ik een aantal speciaalzaken uitgezocht die bekend staan om hun cakes en taarten. Kortom, lekker genieten en lief zijn voor mezelf dit weekend.